Nilsiän Apassit haki pisteet Kontiolahdelta

Perjantai-illan kärkikamppailu ei noussut suurten klassikkojen joukkoon pelillisesti. Apassit olivat liikkeellä pienellä, mutta sitkeällä ja taitavalla kokoonpanolla ja liekö kotijoukkue tuudittautui helppoon iltapuhteeseen. Ottelun alku ruokki tätä ajatusta, kun LeBan ykköskenttä kävi kahteen ensimmäiseen vaihtoonsa laittamassa pallon verkkoon. Tämän jälkeen kuuluisa oma peli hajosi ja Apassit pääsi ainakin hetkeksi kuskin paikalle tulemalla tasoihin. LeBa siirtyi kuitenkin johtoon vielä Pekka Pirhosen osumalla. Ikävintä LeBan kannalta oli, että pirteästi hyökkääjänä esiintynyt Elias Ikonen joutui jättämään pelin kesken sitkeän flunssan takia.

Toinen erä ei juuri pelin kulkua muuttanut, pallo tuntui polttelevan kotijoukkueen lavoissa. Maaleja iskettiin vuorotahtiin kolmesti ja vieraat tekivät niistä kaksi. Näin ollen kolmanteen erään lähdettiin kutkuttavista 4-4 lukemista. Kolmas erä olikin LeBan osalta aika ajoin illan parasta antia, mutta niin vain taitavat vierailijat iskivät erän kaksi ensimmäistä maalia karaten jo 4-6 johtoon Juha Airaksisen (3+0) johdolla. Simo Leppänen toi vielä isännät maalin päähän reilut viisi minuuttia ennen loppua. LeBa koitti tasoitusta puolitoista minuuttia ilman maalivahtia ja viime sekunneilla Antti Juvoselle siunaantuikin loistopaikka tasoitukseen, mutta Apassien kärkipelaaja Airaksinen peitti yrityksen. Apasseille varsin ansaitut pinnat siis lukemin 5-6.

LeBan osalta runkosarja päättyy perjantaina 9.3 Kuopiossa. Playoffien 1. kierroksen kotiottelu pelataan Kontiolahdella torstaina 15.3 klo 19.00. Vastustaja selviää vasta runkosarjan päätöskierroksen jälkeen. Tässä vaiheessa on hyvä kiittää yleisöä runkosarjan osalta ja toivottaa tervetulleeksi jatkopeleihin. Kiitos myös Tolvasen perheelle ja ennen kaikkea Eero Tolvaselle edarin kotipelien videoinneista.