Finaalit starttaa torstaina

Savo-Karjalan 2.divisioonan finaalit alkavat torstaina Kontiolahdella klo. 19.00, kun edustus saa vastaansa Nilsiän Apassit.

Näissä peleissä vastustajia ei ole valittu, vaan molemmat joukkueet ovat ottaneet paikkansa pelaamalla. Edustus mitteli välierissä Pisaban kanssa nyrkkeilytermein ”3 erää”, kun taas Apassit passittivat vakuuttavasti VehVen kesälomille voiton 2-0 (9-3, 2-10).

Runkosarjassa joukkueet kohtasivat kahteen kertaan, voittojen mennessä prikulleen tasan, molempien voittaessa vieraissa lukemin 5-6. Apassit onkin noussut hurjaan vireeseen kevään kynnyksellä, sen viedessä runkosarjan päätteeksi 6 ottelua putkeen ja vielä pudotuspeleissä kaksi ehjää suoritusta VehVeä vastaan. Maalilla Marko Möykkynen on tilkinnyt tien verkonperukoille kuin viimeistä päivää vahvan puolustuksen takana. Kova on vire myös Apassien ykkösketjun, Korhonen-Airaksinen-Miettinen. Kolmikosta jokainen on painanut vähintään 45 pistettä runkosarjaan ja herrat löytyvätkin KiPa-kaksikon takaa pistepörssin sijoilta 3-5.

Edustus voitti runkosarjan, otti pudotuspelien ensimmäisessä pelissä Pisabalta kuokkaan ja lopulta käänsi ottelusarjan itselleen selkä seinää vasten. Ensimmäisessä ottelu oli näennäisesti edustuksen hallussa, mutta toisesta ottelusta eteenpäin alkoi näkyä todellinen playoff-moodi, jolla näitä otteluja voidaan voittaa. Se moodi on kaivettava jo heti torstaina heti alusta asti Apassien kaltaista joukkuetta vastaan, mikäli viime vuonna divarikarsintojen viimeiseen vaiheeseen asti tiensä selvittänyttä joukkuetta meinataan horjuttaa. Edustuksen puolustus saa nyt myös astetta isomman haasteen, varsinkin Apassien ykkösestä.

Tiukka ja tulinen ottelusarja on edessä, jossa suosikinviitta hakee paikkaansa. Edustus voitti runkosarjan mutta, Apassit on ollut kiven kovassa lyönnissä viimeisen kuukauden. Mutta hienointahan tässä on se, että pulinat ja spekulaatiot voidaan jättää pois, koska torstaina käydään jo ensimmäinen välien selvittely.

Kumpi nappaa ensimmäisen täpän? Tule ja ota selvää. Torstaina Kontiolahti on place to be!