Edustusjoukkue aloittaa pudotuspelit torstaina Kontiolahdella

LeBa SB:n kevään kiima käynnistyy tulevana torstaina klo 19.00 Kontiolahden liikuntahallilla VehVeä vastaan. Runkosarjan kohtaamisissa edari oli niskan päällä ainakin tuloksellisesti, mutta varsinkin Kontiolahden ottelusta VehVeltä puuttui useampi runkopelaaja. Muutenkaan runkosarjan esityksillä ei ole tässä vaiheessa enää muuta merkitystä kuin se että LeBa sai kotiedun hankittua.

VehVe on kuulunut vuodesta toiseen Savo-Karjalan lohkon TOP 4 joukkueisiin. Kausi alkoi vaikeasti neljällä tappiolla, mutta niin vain joukkue puski itsensä sijalle 3. runkosarjassa. Viimeiset 10 ottelua tuotti peräti 8 voittoa. Joten kovassa kunnossa oleva joukkue tulee vastaan. Tahtipuikkoa ovat tehokkaimmin heiluttaneet tutut nimet, Miro Markkanen 34 pistettä, Tomi Hujanen 30 pistettä ja Jesper Kauhanen 30 pistettä. Kauhasen suorituksen arvoa nostaa se, että hän oli vain 9 ottelussa mukana. Kyseessä on yksi sarjan kovimmista pelimiehistä ja maalintekijöistä. Maalilla Jimi Peltola tuntui nappaavan kevään aikana ykkösvahdin paikan isokokoiselta Lauri Kunnapilta.

Edustusjoukkue pääsee playoffsaagaan mukavista asetelmista. Onnistumisia on alkanut tulla tasaisesti kolmelle kentälle ja molemmat maalivahdit ovat hankkineet kevään aikana voittoja. Ainoastaan tappio VarTalle rumensi runkosarjan loppua. Edarilla on varsin mukavasti sekoitus nuorta ja hieman kokeneempaa gubbea tämän hetken rosterissaan.

Ottelusarja kulkee siten, että torstain lisäksi pelataan lauantaina 16.3 Kuopiossa ja tarvittaessa vielä uudestaan Kontiolahdella sunnuntaina 17.3 klo 15.00. Jatkopaikka heltiää siis kahdella voitolla. Otteluista on tulossa raporttia viimeistään viikonlopun aikana.