Edari nousi vaikeuksien kautta voittoon

Runkosarjan viimeinen peli pelattiin perjantaina Kuopiohallissa 35 katsojan edessä. Kotijoukkue Welhot Akatemia oli liikeellä 10 pelaajan voimin. Ensimmäinen erä osoittautuikin hankalaksi, koska edarin jalat eivät toimineet yhtään. Kotijoukkue siirtyikin erän aikana jo 3-1 johtoon ja näissä lukemissa mentiin myös erätauolle.

Toiseen erään tekeminen terävöityikin ja tahtipuikkoa alkoi heiluttaa varsinkin Jere Kaartisen kentällinen. Myös Arttu Vaarala toi penkiltä lisää jalkaa ja herätti omalta osaltaan joukkuetta. Welhot käväisi vielä 4-2 johdossa, mutta ennen erän loppua lukemat olivat jo 4-4.

Kolmas erä eteni varsin pitkään tasatilanteessa. Jani Ruotsalaisen hankkima ylivoima tuottikin lopulta ottelun voittomaalin, kun Jere Kaartinen tinttasi Pekka Pirhosen alustuksesta lukemiksi 4-5. Arttu Vaaralan 4-6 maali olikin yksi illan komeimmista ja sillä varmisteltiin jo voittoa. Kummunmäki ja Vartiainen osuivat vielä tyhjiin, joten loppuluvuiksi kirjattiin 4-8.

Henry Vartiainen ja Arttu Vaarala olivat LeBan parhaat ja koko Jere Kaartisen kentällinen oli eniten plussilla. LeBa voitti kaikki 9 vieraspeliään runkosarjassa. -Tärkeä voitto meille ja nimenomaan, että jouduttiin kaivamaan voitto heikon alun jälkeen. Ei näkynyt vielä playoffmoodia, mutta eipä vielä ollut sen aikakaan, kommentoi päävalmentaja Sakari Salmela.

LeBa valitsi vastustajakseen playoffien 1. kierrokselle Pisaban ja ensimmäinen ottelu pelataan jo torstaina 15.3 klo 19.00 Kontiolahdella. Ennako tästä sarjasta tulee alkuviikosta. Tästä se lähtee!