D2-juniorit ylempään jatkosarjaan lohkovoittajana

06-juniorit varmistivat jatkopaikkansa ylemmässä ylialueellisessa jatkosarjassa ottamalla kaksi voittoa kotiturnauksessa.

Top Team – Leba-96 0-7

Kauden toisessa turnauksessa oli koko rosteri käytössä eli kolme täyttä kentällistä. 06:sten oli voitettava jompikumpi päivän vastustajistaan varmistaakseen pääsyn ylempään jatkosarjaan. Edellisessä turnauksessa kärsittiin hiukan maalintekovaikeuksista, joten ykköskenttään iskettiin tutkapari Joni ja Elias yhteen. Tämä toimikin hyvin, sillä heti ensimmäisessä vaihdossa Elias siirsi Jonin syötöstä Leba-96:n johtoon. Pelin henki oli selvä eli Leba-96 piti palloa ja Top Team kyttäsi vastahyökkäyksiä. Torjunnat ottelussa menivät 33-7, joten montaa vastahyökkäystä ei Top Team pelissä saanut. Toisaalta taas Top Teamin maalivahti torjui erinomaisesti ja maalinteon hankaluus jatkui edellisen turnauksen tapaan. Ensimmäisen erän lopussa 06:set saivat kuitenkin hyvän vastahyökkäyksen ja Elias teki maalin Jonin hienon syötön jälkeen.

Toisessa erässä Top Teamin maalivahti otti peräti 15 torjuntaa ja piti joukkuettaan pelissä mukana. Lopulta reilu minuuttia ennen toista erä taukoa Joni sai vihdoin maalinedestä tökättyä Eliaksen syötöstä pallon maaliin.

Kolmannessa erän alussa ensin Elias viimeisteli hattutempun Jonin syötöstä ja seuraavassa vaihdossa Joni viimeisteli Eliaksen syötöstä tilanteeksi 0-4. Seuraavassa vaihdossa vihdoin myös muut onnistuivat, kun Miika murtautui laidasta sisään ja sijoitti pallon maaliin Einon syötöstä. Ottelun viimeisen maalin viimeisteli tehoduo Elias-Joni ensimmäisen tehdessä neljännen maalinsa ja jälkimmäisen syöttäessä neljäntensä. Voitto varmisti samalla jatkopaikan ylempään jatkosarjaan.


Hyökkäyspään onnistujia olivat Elias (4+2) ja Joni (2+4). Puolustuspäässä puolustajat voittivat kaksinkamppailut ja avasivat peliä maltilla. Maalissa Jesperi torjui kaikki vedot ja sai tililleen harvinaisen nollapelin.

Leba-96 – Josba punainen 8-2

Toisessa pelissä panoksena oli lähinnä kunnia sekä lohkovoitto. Peliin Leba-96 lähti muunnetuilla kentällisillä, kun edellisen pelin tehopaukkaus Elias otti pakin paikan samoin kuin Miika tippui pakiksi. Kolmoskentässä Antton pääsi ensimmäistä kertaa kokeilemaan sentterin paikkaa. Ottelun ensimmäinen erä oli vähän sekavaa peliä, kun Leba-96 karvasi normaalia korkeammalta ja tämä avasi Josballe mahdollisuuksia avata nopeasti. Ottelun ensimmäisen maalin teki puolustajan paikalta hyökkäyspäähän purjehtinut Elias Miskan syötöstä. Josba sai tasoituksen, kun maalineteen unohdettu hyökkääjä pääsi ohjaamaan pallon ohi Jesperin.

Toiseen erään Leba-96 tiputti vähän karvausta, jolloin Josban avaaminen vaikeutui huomattavasti. Samalla saatiin keskialueella paljon katkoja, kun Josban hyökkääjät pyrkivät puskemaan keskeen ja edessä oli niin laitureiden kuin sentterin mailat. Ensimmäisessä vaihdossa Joni esitteli henkilökohtaista tekniikkaansa ja veivaamalla pallon ohi hölmistyneen Josban maalivahdin. Seuraava maalin Leba-96 ylivoimalla, kun Miska ampui suoraan syötöstä Eliaksen tarjoilusta.

Ylivoima toimi vihdoinkin.

Seuraavaksi Leba-96 joutui alivoimalle, mutta lähempänä maalintekoa taisi olla Leba-96 ja pallo ei tainnut ylivoiman aikana montaa sekuntia Josban hallussa olla. Erän loppuun Leba-96 siirtyi 4-1 johtoon, kun Miska haistoi laidasta kimmonneen pallon, haastoi keskeen ja vedon muuttaessa pakista suuntaa pallo jaksoi maaliin saakka ohi vastaan tulleen Josban maalivahdin.

Kolmannen erän alkuun Elias pelasi Jonille hienosti keskeen parhaaseen vetosektoriin ja Joni viimeisteli suoraan syötöstä pallon varmasti maaliin. Ottelun toinen jäähy Leba-96:lle tuli väärästä vaihdosta, mutta taas lähempänä maalia oli Leba-96, kun Eemil haastoi keskeen ja sijoitti pallon kohti takakulmaa. Valitettavasti vain tolppa kilahti tilanteessa. Seitsemän minuuttia ennen loppua Josba sai kavennuksen, kun Josban hyökkääjä pääsi laidasta puolittain läpi ja sijoitti pallon varmasti takakulmaan ohi vastaan tulleen Jesperin. 6-2 maalin teki Miika hienon vastahyökkäyksen jälkeen Einon syötöstä. Lenni K avasi kauden maalitilinsä, kun Joni pelasi hienon syötön vasempaan laitaan ja Lenni sijoitti pallon varmasti maaliin. Ottelun hienoin maali tuli, kun hyökkäyskenttä Miska-Eemil-Oskari pelasivat kauniin syöttökuvion jälkeen pakin paikalta nousseen Nilsin yksi maalin takakulmalle, josta Nilsin oli helppo viimeistellä loppunumerot 8-2 Miskan toimiessa syöttäjänä maaliin.

Hyökkäyspään onnistuja oli ketju Miska-Eemil-Osku/Nils, joka pyöritti palloa välillä todella näyttävästi hyökkäyspäässä ja avasivat peliä näyttävästi useamman kerran hienoilla keskihauilla- ja avauksilla. Myös ensimmäistä kertaa sentterinä kaksi erää pelannut Antton voi olla tyytyväinen peliinsä varsinkin karvauspelin ja omaan pään puolustuksen osalta.

Puolustuspäässä Anton ohjasi hienosti puheellaan pakkipariaan ja sentteriään sijoittumaan oikein niin puolustuksessa kuin karvauksessakin. Miika voitti ja väänsi kaksinkamppailut itselleen ja käytti nopeuttaan lähtiessään haastamaan ohi karvaajien. Tiitus oli puolustuspään kolmas onnistuja lähtemällä mukaan hyökkäyksiin ja haastamalla useasti avauksessa jalalla ylöspäin ja levittämällä palloa sentterille kentän toiselle puolelle. Kokonaisuudessa todella onnistunut peli kaikilta ja ehkäpä parasta 06:sten peliä kertaakaan.

Seuraavan kerran 06:set ovat tositoimissa kahden viikon päästä jossakin Kaakkois-Suomessa tai Savo-Karjalassa. Vastaan on tulossa uusia mielenkiintoisia vastustajia kuin Sudet, Ponovo, Voima Turbiinit ja Pelicans sekä tutummat SB Welhot, Apassit ja tämän päivän vastustaja Josba punainen.