D2-juniorit kahdella voitolla kohti alueloppuhuipentumaa

D2-juniorit ottivat kaksi voittoa Kuusankoskelta ja näin kärsivät runkosarjassa vai yhden tappion.
Pelicans – Leba-96  4-5
Ensimmäisessä ottelussa 06:set kohtasivat sarjakakkosen Pelicansit. Kauden aikaisempi ottelu oli tasainen ja päättyi lebalaisten kahden maalin voittoon. Vastustajan taktiikka tiedettiin eli ilmapalloa kohti puolustajia ja sitten painit pystyyn. Leba taas pyrki avaamaan palloa maissa ja pelaamaan hyökkäyspäässä syötellen. Pelicans siirtyi 1-0 johtoon vapaalyönnistä, kun laukauksen reboundia ei ollut kukaan putsaamassa pois. Lukuisten tuhlattujen paikkojen jälkeen Anton pelasi pallon pitkällä oikeaan laitaan, josta Oskari murtaantui keskeen ja laittoi terävällä rannelaukauksella yläpömpeliin.
Toisen erän alussa Joni syötti pallon laitaan, josta Miska pienen kuljetuksen jälkeen sipaisi pallon yläkulmaan ja tilanteeksi 1-2 Leballe. Seuraavaksi maalinteossa onnistui Joni, jonka rannelaukaus upposi ylivoimalla etukulmasta sisään. Kun vielä Miika avasi hienosti Eliakselle laitaan ja Elias purjehti maalille ja ujutti pallon maaliin, näytti siltä, että Leba marssii jälleen kohti selvää voittoa. Erän loppuun kuitenkin vastustajalle pari maalia peräkkäisissä vaihdoissa ja pelin voittajaa jouduttiin odottamaan kolmanteen erään.
Kolmas erä jatkui kahden ensimmäisen erän kaltaisena: Leba piti palloa ja yritti rakentaa maalipaikkoja ja Pelicans keskittyi puolustamiseen ja ilmapallojen jakelemiseen kohti puolustajiamme. Pelicansin tasoitus tuli vähän vahingossa, kun alivoimalla pallo menetettiin omassa kulmassa ja maalinedessä ei ollut omia puolustajia, vaan hyökkääjä sai laittaa pallon tyhjään maaliin ohi Jesperin. Reilut kymmenen sekuntia ennen loppua vielä nopea vaihto Leballa ja kentälle rynnännyt Miska sai syötön Eliakselta. Miskalta nopea keskikentän ylitys ja veto maalille. Maalivahdin torjuman pallon laittoi ilmasta sisään Joni vain neljä sekuntia ennen loppua.

Voittomaali viisi sekuntia ennen maalia maistui koko joukkueelle.

Hyökkäyksen onnistujia olivat muun muassa Joni ja Oskari. Oskarin taidokas murtautuminen keskeen ja pallo maaliin oli oiva näyte Oskarin potenteaalista hyökkäyspäässä. Jonin taidokas voittomaali ilmasta on esimerkki hyvästä mailatekniikasta ja meno maalille halusta tehdä maaleja ja ratkaista otteluita. Puolustuspäässä Anton ohjasi puheellaan peliä kentällä ja kokoaan hyödyksi käyttäen väänsi kaksinkamppailut itselleen. Maalissa Jesperi esitti jälleen varmoja otteita eikä Pelicansin maaleille mitään mahtanut. Sen verran kaikissa maaleissa vastustajan hyökkääjä oli vartioimatta maalin kulmalla.

Ponovo – Leba-96  1-13

 

Tunti välissä ja jälleen pallo keskeen. Vastaan asettui Lappeenrannan Ponovo, joka koostuu 07-pelaajista. Viimeksi joukkueet pelasivat ihan tasaisen pelin, mutta tässä pelissä vuoden ikäero näkyi, kun vastustajalta puuttui vielä pari kärkipelaajaa. Ottelun alussa tolpat kolisivat ja taisipa Miska tehdä kolmessa peräkkäisessä vaihdoissa tolppahattrickin. Lopulta Anton vapautti maalihanat katkaisemalla vastustajan hyökkäyksen ja ylittäen vauhdilla keskialueen ja upotti rannelaukauksen maaliin. Tästä eteenpäin lähes joka vaihdossa Leba:lla oli maalipaikkoja. Seuraavan maalin teki Joni Miskan syötöstä. Sitten Miika väläytti rannelaukaustaan vetämällä pallon ylänurkkaan ja tilanteeksi 3-0 Miskan syötöstä. Seuraavassa maalissa roolit vaihtuivat Miskan tehdessä maalin ja Jon toimiessa syöttäjänä. Erän loppunumerot viimeisteli Elias, joka sai oivaltavan syötön Oskulta maalin eteen.

Taavi N:lle avausmaalit sarjapeleisåsä

 

Toisessa erässä Leba teki myös viisi maalia. Ensin Miika veti pallon ranteella yläpömpeliin. Seuraavan maalin teki Taavi N, joka oli pelissä saanut useita mahdollisuuksia avata sarjapeleissä maalitilinsä. Eemil murtautui maalissa keskeen ja maalivahdista kimmonneen reboundin Taavi laittoi varmasti maaliin. Elias teki seitsemännen maalin Miskan syötöstä ja erän loppuun Joni viimeisteli vielä pari maalia ensin Miskan ja sitten Nilsin syötöstä. Kahden erän jälkeen tilanne 10-0 ja erätauolla poikien toiveesta pelipaikkojen vaihdoksia.

 

Kolmas erä ei alkanut kovin ruusuisesti. Ensimmäinen vaihto ja uudet pelipaikat hakusessa. Vastustaja pääsi yksin läpi ja seuranneesta rikkeestä rangaistuslaukaus. Hyvä veto ja tilanteeksi 10-1. Seuraavassa vaihdossa Taavi I:ltä hieno pudotus kaimalleeen Taavi N:lle ja terävä rannelaukaus pakin paikalta ja tilanteeksi 11-1. Kyseinen tilanne pelattiin juuri niin kuin treeneissä on aikaisemmin harjoiteltu kevään ajan. Seuraava vaihto ja jälleen päädystä pudotus pakille ja Oskarilta terävä rannelaukaus ylänurkkaan. Ottelun lopettavaa seuraavaa maalia haettiin tiukasti seuraavat viisi minuuttia. Lopulta Leban jäähyn aikana Kinnusen veljekset pääsivät kahdestaan nokikkain Ponovon maalivahdin kanssa. Tällä kertaa Anton viimeisteli ja Eemil toimi syöttäjänä. Vielä seuraavana päivänä pojat kiistelivät siitä olisiko Antonin pitänyt syöttää vielä Eemilille takaisin. Peli kuitenkin päättyi tähän kahdentoista maalin eroon loppunumeroilla 1-13.

 

Hyökkäyspään onnistujia Miska, Miika ja Taavi N. Miika laittoi muutaman komean laukauksen juuri sinne minne oli katseensa nostanut ja minne oli tähdännyt. Miska taas antoi neljä maaliin johtanut syöttöä ja varsinkin syöttö Jonille rystyltä, kun oli paikka itse sutaista pallo maaliin. Taavi N kolisutteli tolppia ja hakeutui pehmeällä pallokosketuksella useasti maalipaikkoihin. Lopulta ensimmäinen sarjamaali vihdoin tuli ja samalla kolmannessa erässä tuli heti perään toinen maali. Puolustuspään onnistujia olivat Antton ja Nils. Ensimmäisessä pelissä kumpikin totutteli parkettiin ja pomputtivat palloa urakalla. Tässä pelissä kumpikin hallitsivat huomattavasti paremmin palloa ja näin Leba sai avattua peliä huomattavasti nopeammin.

 

Ylempi jatkosarja on saatu pelattua ja jäljellä on vielä Kontiolahdella 13.3. pelattava alueloppuhuipentuma, johon pääsivät Leba-96:n lisäksi Voima turbiinit, Pelicans sekä Josba punainen. Leballe  välierässä asettuu tiukka paikallisvastustaja Josba punainen, joiden kanssa on väännetty useita tiukkoja peleja. Ennakkoa turnauksesta tulossa.